RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Na XX Međunarodnoj izložbi predstavljeno čak 400 pasa

Nina Kovačević | 27. maj 2019. | 13:39 | Društvo

Na XX Međunarodnoj izložbi  predstavljeno čak 400 pasa

Proteklog vikenda na XX Međunarodnoj izložbi pasa svih rasa „CACIB  Subotica 2019.“ održanoj na Ergeli Kelebija,  predstavljeno je čak 400 pasa u deset FCI grupa. Lepotu svog četroronožnog ljubimca predstavili su izlagači i odgajivači iz  Nemačke, Rumunije, Češke, Mađarske, Slovačke, Poljske, Austrije, Rusije, Velike Britanije i naše zemlje, a  najlepši psi  bili su nemački ovčar vlasnika Firic Petrera i Adriana  iz Mileševa, keri blu terijer vlasnice Heđaljai Melinde iz Mađarske i pas rase mađarska vižla, vlasnika  Nađ Ištvana iz Bačke Topole.

Među izlagačima i odgaivačima pasa iz naše zmelje i inostranstva, rame uz rame stajali su oni koji prvi put izlažu svog psa  i oni koji se time bave preko 40 godina. I jedni i drugi zadovoljni su organizacijom manifestacije. Vlasnica čiji  pas treću godinu zaredom osvaja titule ima samo trinaest godina, a i mnogo stariji i iskusniji  izlagači ljubav ka kinologiji razvili su u mladim danima.

Među brojnim građanima na Ergeli, bio je i naš sugrađanin  Momir Ikić koji je došao sa željom da svojoj deci  kroz primere izlagača, hendlera, odgajivača i grumera pokaže kako da na nekoj od narednih izložbi, prvi put izlože i predstave svog psa.

Organizatori poručuju da su zadovoljni odzivom i da je broj pasa ove godine veći nego prethodnih. Primetili su i veliki broj vlasnika iz našeg grada koji prvi put izlažu svoje pse, zbog čega očekuju da će narednih godina broj učesnika i posetilaca biti još veći.

Da li će svog psa prezentovati sami ili će taj izazovan zadatak prepustiti profesionalnom hendleru, što je sve popularnije, biraju sami vlasnici. Prema rečima predsednice Kinološkog društva u Subotici Marte Šipoš, važno je da vlasnici uzmu učešće na izložbama ukoliko imaju rasnog psa.

Na 20. izložbi pasa svih rasa, ove godine nisu predstavljeni psi mešanci, ali se organizatori nadaju da će se to u narednim godinama ponovo biti deo izložbe.

Ostale vesti iz ove kategorije