RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Otvorena italijanska fabrika „Ondaplast“ u Subotici

Marijana Tolimir | 28. maj 2019. | 13:17 | Privreda

Otvorena italijanska fabrika „Ondaplast“ u Subotici

Italijansku fabriku za proizvodnju plastike i polipropilena „Ondaplast Balkan“ svečano su otvorili direktor kompanije Marko Fontana, amabasador Italije u Srbiji, Karlo Lo Kašo, gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, i potpredsednik Pokrajinske vlade, Ivan Đoković. 

U pogonu u Subotici proizvodiće se obloženi čvrsti limovi od polipropilena, što je zaštitni znak „Ondaplasta“ – po tome su treći u Evropi. Investicija je vredna sedam miliona evra, što je za jednu komapaniju srednje veličine, veoma značajno, istakao je direktor, Marko Fontana. On se posebno zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci i dodao da je Subotica izabrana upravo zbog brojnih prednosti.

Najveći ponos Italije jesu kompanije poput „Ondaplasta“ – u Vojvodini ih je preko 70, i one zapošlavaju čak 11.000 ljudi, poručio je ambasador te zemlje u Srbiji, Karlo Lo Kašo – uz jasnu poruku – da će ih biti sve više.

„Ondaplast“ nije prva italijanska investicija u Subotici- posluje ih desetak i zapošljavaju oko 2000 radnika, podseća gradonačelnik, Bogdan Laban.

Otvaranje još jedne fabrike potvrda je da je Bogdan Laban sa svojim timom uspeo da kreira atraktivan poslovni ambijent koji je učinio Suboticu lokomotivom razvoja u Srbiji, naglasio je potpredsednik Pokrajinske vlade, Ivan Đoković.

Pogon se prostire na 10.500 kvadrata, a plan je da se ovde godišnje proizvede 2000 tona ekstrudiranih komponenti od plastike. Trenutno zapošljava 25 radnika, a taj broj bi trebalo da se udvostruči za godinu dana.

Ostale vesti iz ove kategorije