RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Subotici 44 miliona dinara za vodne objekte i atarske puteve

Marijana Tolimir | 31. maj 2019. | 13:44 | Poljoprivreda

Subotici 44 miliona dinara za vodne objekte i atarske puteve

Subotica je dobila više od  44 miliona dinara na konkursu Pokrajine za sufinansiranje  uređenja atarskih puteva i izgradnju vodnih objekata. Potpredsednik Pokrajinske vlade,  Đorđe Milićević, i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivrede i šumarstvo, dr Vuk Radojević,  uručili su ugovore predstavnicima lokalnih samouprava danas u Bečeju.

Na konkursu za  vodne objekte Subotica je dobila sredstva za dve investicije: za izgradnju pomoćnog objekta za dezinfekciju vode u Starom Žedniku i Bajmoku, kao i za deo kanalizacione mreže u Mačvanskoj ulici.

Zahvaljujući drugom ugovoru, urediće se atarski putevi u Donjem gradu, Paliću, Bikovu, Čantaviru i Tavankutu.

Sredstva za sufinansiranje projekata dobile su ukupno 33 lokalne samouprave, a sve u okviru investicionog ciklusa vrednog više od milijardu dinara, koji je pokrenula Pokrajinska vlada, poručuju nadležni. S jedne strane, ide se ka tome da se izgradi nedostajuća infrastruktura u oblasti vodovodne i kanalizacione mreže, dok se s druge, uređenjem atarskih puteva ulaže i u poljoprivredu.

Za konkursnu liniju za sufinansiranje vodnih i kanalizacionih objekata izdvojeno je 600 miliona dinara, dok je za atarske puteve Pokrajina opredelila 450 miliona.Nadležni podsećaju da je za tri godine u agrar uloženo 20 milijardi, koje su dodeljene na  čak 140 konkursa.

Ostale vesti iz ove kategorije