RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

„Humana subota“ postaje porodična akcija

Nina Kovačević | 17. jun 2019. | 13:04 | Zdravstvo

„Humana subota“ postaje porodična akcija

Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi „Humana subota“ održana je na Velikoj terasi na Paliću u organizaciji Crvenog  krsta  i Službe za transfuziju Opšte bolnice. U akciji je učestvovalo osamdeset i šestoro  dobrovoljnih davalaca krvi.

Među brojnim  davaocima našao se i Danko Krajšić. Iako je redovan davalac dragocene tečnosti, u akciji „Humana subota“ je učestvovao prvi put. Posebno ga je impresionirao veliki odziv građana.

Iz Crvenog krsta, akciju kojoj se odazvalo osamdeset i šestoro najhumanijih građana, ocenili su kao uspešnu. Osim mnogo većeg broja davalaca  u odnosu na prethodne godine,  primetan je bio i veći broj porodica, čime je ispunjen cilj da to postane porodična akcija u kojoj će  deca odmalena učiti o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi.  Građanima koji su dobrovoljno dali krv i pokazali svoju humanost obezbeđeni su besplatni pregledi osnovnih krvnih parametara, medeni doručak, prevoz i ručak, a pored toga i porodična poseta Zoološkom vrtu.

„Humana subota“ je jedna od dve velike akcije dovrovoljnog davalaštva krvi, a organizuje se povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, koji se obeležava 14.juna.

Ostale vesti iz ove kategorije