RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Za Danila Kiša svi, rasprava oko završnog računa

Marijana Tolimir | 18. jun 2019. | 12:16 | Politika

Za Danila Kiša svi, rasprava oko završnog računa

Završni konsolidovani račun Grada za 2018. godinu izazvao je najveću polemiku odbornika, dok su svi bili jednoglasni oko toga da se priznanje Počani građanin ove godine posthumno dodeli Danilu Kišu. Osim toga, na dnevnom redu 23. redovne sednice, našlo se i nekoliko izmena programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i imenovanje dva direktora ustanova sa teritorije Subotice.

Završni račun Grada za prethodnu godinu tema je oko koje su suprotna stanovišta imali vlast i opozicija. Ostvarenje budžeta bilo je 91,3 odsto, što je prema rečima gradonačelnika, Bogdana Labana, najveće do sada.

S druge strane, opozicioni Pokret građanske Subotice sa skupštinske govornice poručuje da se ostvarilo ono na šta su upozoravali, a to je da je rashodovana strana više puta smanjivana, te da budžet nije bio realno planiran.

Osim završnog računa grada za 2018. godinu, odbornici su izabrali i počasnog građanina, i to jednoglasno. Na predlog samog gradonačelnika, posthumno će to priznanje biti dodeljeno poznatom književniku i rođenom Subotičaninu, Danilu Kišu.

Priznanje PRO URBE ove godine dobiće Danijela Andrašić, diplomirani defektolog,  Robert Đivanović, profesor francuskog jezika i književnosti i prof. dr Jožef Njerš, doktor tehničkih nauka. Odbornici su izabrali i novu-staru direktorku Centra za socijalni rad, Miroslavu Bagavac, dok je Arpsad Blaško, v.d. direktora Savremene galerije, sada imenovan za direktora. Odbornica Pokreta građanaske Subotice, Đorđija Aksentijević, napustila je današnje zasedanje, jer je za razliku od ostatka odborničke grupe, rešila da bojkotuje rad lokalnog parlamenta.

Ostale vesti iz ove kategorije