RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Za vikend se otvara letnja sezona na Paliću

Sanda Mileusnić | 19. jun 2019. | 13:04 | Turizam

Za vikend se otvara letnja sezona na Paliću

Letnja sezona na Paliću počinje ovog vikenda, a otvara se festivalom muzike sveta „Etnofest“, koji će trajati od četvrtka, 20.juna do nedelje 23.juna  i ugostiće umetnike iz 11 zemalja širom sveta. Sezona se nastavlja predstavom „Moj deda je aut“ 22. juna na Letnjoj pozornici.

Festival muzike sveta, „Etnofest“ održava se po 16. put, a ove godine otvoriće ga kulturni forum na temu „Prostori razmene“ u Savremenoj galeriji. Tokom tri koncertne večeri, u Muzičkoj školi i na Velikoj terasi, nastupiće umetnici iz Evrope, Južne Amerike i Bliskog Istoka.  Ovogodišnja novina biće dolazak savremenih evropskih trubadura, koje je  „Etnofest“ okupio u okviru projekta „Trubaduri 2020“. Poslednji dan festivala osmišljen je kao porodični dan, a ulaz za sve dane je besplatan, uz mogućnost donacija. Detaljnije informacije o programu i izvođačima mogu se pronaći na Fejsbuk stranici festivala.

Sezona na Letnjoj pozornici započeće predstavom „Moj deda je aut“ i operom „Seviljski berberin“, a leto će obeležiti mnogobrojne predstave kao što su  „Šta me snađe“ u kojoj ćemo gledati Anđelku Prpić i „Državni posao“, koncerti Jelene Tomašević i Masima Savića, festival Summer3p, kao i mnoga druga dešavanja. Iz preduzeća „Park Palić“ poručuju da su radili na tome da za publiku pripreme raznolik i kvalitetan sadržaj.

Osim kulturnih događaja, leto na Paliću proteći će u uživanju u prirodi i sportskim aktivnostima. Na renoviranim sportskim terenima, ljubitelji fudbala, rukometa, košarke i odbojke mogu da zaigraju besplatno u prepodnevnim časovima, dok se termini posle 16 časova naplaćuju.

Peščana plaža na Paliću spremno dočekuje sezonu,  stari suncobrani su zamenjeni novima, a biće izneto i 20 ležaljki, navodi Radmila Šakić. Kafić „Plaža bar“ u saradnji sa „Park Palićem“ posetiocima plaže nudi raznovrstan sadržaj u vidu sportskih i zabavnih aktivnosti.

Letnja sezona na Paliću trajaće do Vinskog maratona, koji je zakazan  za 21. septembar.

Ostale vesti iz ove kategorije