RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

SNS: Slivnici se čiste, nevreme ispolitizovano

Marijana Tolimir | 21. jun 2019. | 12:14 | Politika

SNS: Slivnici se čiste, nevreme ispolitizovano

Snažno nevreme i obilne padavine koji  su u utorak pogodili Suboticu  su ispolitizovani, poručuju iz GrO Srpske napredne stranke, povodom optužbi opozicije da je kanalizaciona mreža bila zapušena. Slivnici se redovno čiste, međutim, problem je kapacitet subotičke kanalizacije koja je projektovana i građena pre više od trideset godina za znatno manje kiše, pojašnjavaju naprednjaci i dodaju da kao najveći deo gradske vlasti rade na ovom, kao i na drugim problemima građana.

U kratkom vremenskom intervalu palo je čak 42 litra kiše po kvadratnom metru koji kanalizaciona mreža nije mogla da primi odmah– to su činjenice koje se tiču ekstremnog nevremena koje je pogodilo Suboticu u utorak, ističe Predrag Radivojević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Radivojević je odbacio i optužbe koje su se odnosile na to da slivnici nisu bili očišćeni.

Reagujući na navode koji su se pojavili u pojedinim medijima, i na optužbe Demokratske stranke koje se odnose na javne nabavke za čišćenje slivnika, a koje je povereno firmi „Brza voda“ iz Beograda, iz SNS-a poručuju da je ta firma angažovana još od 2015. godine, zbog toga što dobro i povoljno obavlja posao.

Kako navode u SNS-u, rešenje ovog problema predstavlja veliki izazov za lokalnu vlast i ozbiljno se razmatra. Jedno bi bilo zamena postojećih cevi, cevima većeg prečnika, što zahteva ozbiljna finansijska sredstva.

Ostale vesti iz ove kategorije