RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Sekretar Milošević u poseti visokoobrazovnim ustanovama

Nina Kovačević | 27. jun 2019. | 13:46 | Društvo

Sekretar Milošević u poseti visokoobrazovnim ustanovama

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i istraživačku delatnost prof.dr Zoran Milošević bio je u radnoj poseti Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku i Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera. Tom prilikom sekretar je naglasio da je započet proces  pravnog regulisanja statusa Fakulteta na mađarskom jeziku, što je  od velikog značaja za tu ustanovu, koja će biti jedna od 14 ustanova Novosadskog univerziteta.

Redefinisanje pravnog statusa Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku  je veliki uspeh akademske zajednice koji će dodatno doprineti kvalitetu rada i organizovanosti visokih škola na području AP Vojvodine, poruka je radnog sastanka.

Za revitalizaciju sistema za grejanje za narednu grejnu sezonu  Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, Pokrajina je izdvojila tri miliona dinara. Prema rečima sekretara, ova visokoobrazovna ustanova treba da poradi na upisu novih studenata na studijske programe, s obzirom na potencijal koji poseduje i uslove koje nudi, a koji su, ocenjuje, zadovoljavajući.

Iz škole poručuju da su pokrajinskiom sekretaru predočili probleme sa kojima se suočavaju, a  koji se tiču aktuelnog upisa.  Značajna   je velika podrška koju su dobili,  kao i materijalna sredstva za obnovu zastarelog gasnog kotla.

Visoka škola strukovnih studija upisuje studente na četiri smera, a zainteresovani kandidati moći će da se prijave tokom  drugog  i trećeg upisnog  roka.

Ostale vesti iz ove kategorije