RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Naknada za energetsku efikasnost na računima od avgusta

Nina Kovačević | 2. jul 2019. | 13:16 | Društvo

Naknada za energetsku efikasnost na računima od avgusta

JKP„Suboticagas“ će od 1.avgusta početi sa obračunom naknade za unapređenje energetske efikasnosti u iznosu od 0,15 dinara, uvećana za 10 odsto PDV, po isporučenom kubnom metru prirodnog gasa.  Iz ovog preduzeća poručuju da je interesovanje građana  za priključenje na gas veliko, da su uslovi povoljni,  cena gasa nepromenjena od 2016.godine, a da je naknada za unapređenje energetske efikasnosti namet koji će biti uplaćen u budžet republike namenjen za te svrhe.

Na osnovu Zakona o korišćenju javnih dobara koji je donet u decembru prošle godine, uvedena je  naknada za unapređenje energetske efikasnosti. Iz JKP „Suboticagas“ objašnjavaju da će se u zavisnosti od potrošnje, naknadom povećati računi na mesečnom nivou za 50 do 60dinara, a na godišnjem nivou to iznosi nekoliko stotina dinara. Građani će namet države osetiti najviše u mesecima kada greju, jer je tokom leta potrošnja za javno snabdevanje  deset puta manja, nego tokom zime. 

Akcija JKP „Suboticagas“  u kojoj se od 15.maja nudilo 300 priključaka na gas po povlašćenim cenama  trajala je svega dva dana zbog velikog interesovanja građana. Novina o odnosu na ranije godine bila je ponuda pet priključaka za zgrade, od kojih je slobodno još četiri, dok su ostalih 285 priključaka građani i mali poslovni potrošači izabrali, uzeli i iskoristili, poručuje Maria Kern Šolja, izvršna direktorka JKP „Suboticagas“.

JKP „Suboticagas“  ima oko 10.000 potrošača, cena gasa se nije menjala u odnosu na prethodne godine i kubik gasa  iznosi 33,73 dinara.  Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na broj telefona 0800/100-202.

Ostale vesti iz ove kategorije