RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Dodeljena akreditacija Opštoj bolnici Subotica

Nina Kovačević | 3. jul 2019. | 13:26 | Zdravstvo

Dodeljena akreditacija Opštoj bolnici Subotica

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Republike Srbije dodelila je sertifikat o akreditaciji Opštoj bolnici u našem gradu. U okviru procesa reakreditacije,  nakon ocenjivanja Komisije spoljašnjih ocenjivača AZUS-a, bolnica je  dobila akreditacioni status na sedam godina.

Dobijanje sertifikata je od izuzetnog značaja kako za zaposlene, tako i za pacijente Opšte bolnice, koji će ovim dobiti još bolji kvalitet usluga i veću bezbednost, objasnio je Vladimir Arsenović, v.d. direktora AZUS-a. On je naglasio da je ovo veliko unapređenje, jer je prošla akreditacija dodeljena na tri godine, a ova čak na sedam.

Direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar, izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo zbog dodeljene akreditacije na sedam godina i podsetio da je to proces za čiji uspeh je zaslužan timski rad zaposlenih. Poseban osvrt dao je na rad angio-sale u kojoj je uspešno lečen veliki broj pacijenata. Ocenio je da je ovo bio odličan period za zdravstvo, budući da je u Opštu bolnicu investirano preko 500 miliona dinara.

U narednom periodu, nakon dobijanja sredstava od Kancelarije za upravljanje  javnim  ulaganjima,  planirana je kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice, koja će okvirno koštati preko 20 miliona evra i trajaće oko dve godine, poručuju iz ove ustanove.

Ostale vesti iz ove kategorije