RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

SNS: Koalicija SNS-SVM je najozbiljnija opcija u gradu

Marijana Tolimir | 4. jul 2019. | 13:54 | Politika

SNS: Koalicija SNS-SVM je najozbiljnija opcija u gradu

Gradski odbor Srpske napredne stranke pozvao je Subotičane da u nedelju, 7. jula, izađu na izbore za članove saveta mesnih zajednica i daju podšku koaliciji SNS-SVM, koja se, kako su poručili na konferenciji za medije, pokazala kao jedina ozbiljna opcija. Osim izbora, u SNS-u su komentarisali i nedavne optužbe na račun aktuelne vlasti i gradonačelnika Bogdana Labana, koje je izneo bivši gradonačelnik i član Pokreta građanske Subotice, Jene Maglai, koje ocenjuju kao neodgovorne.

Za tri dana koalicija SNS-SVM prikupila je preko 4000 potpisa i predala je pune izborne liste u svih 37 mesnih zajednica, čime je pokazala ozbiljnost, smatra Nenad Kozomora, koordinator pravnog saveta Srpske napredne stranke. On je pozvao građane da 7. jula iskoriste svoje biračko pravo, podsetivši da ova koalicija ima preko 500 kandidata za savete mesnih zajednica.

Reagujući na nedavne optužbe da Subotica ne napreduje, koje je izneo bivši gradonačelnik, Jene Maglai, čiji Pokret građanske Subotice inače bojkotuju izbore, iz Srpske napredne stranke poručuju da jer reč o političarima koji ne mogu da podnesu da je ova stranka uradila mnogo za grad i da iza toga stoje dela, a ne reči. U prilog toj tvrdnji navode niz realizovanih projekata, kao i poređenje u obimu ulaganja.

Na pitanje da prokomenatrišu inicijativu za poništenje odluke o pohthumnoj dodeli Počasni građanin Danilu Kišu, koju je podnela odbornička grupa Pokreta građanske Subotice, a koju je, inače prilikom glasanja podržala, odgovaraju da to pokazuje neodgovornost te opcije, i da kako su se ponašali tada, dok su vodili grad, tako se ponašaju i danas.

Dodaje i da je Gradski odbor Sprske napredne stranke ponosan na predlog gradonačelnika Bogdana Labana da Subotica dodeli priznanje Počasni građanin upravo Danilu Kišu,  jer je to, kako ističu predlog koji se zasniva na poštovanju svega što je pisac učinio za Suboticu.

Ostale vesti iz ove kategorije