RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Grčka i dalje najpopularnija destinacija

Nina Kovačević | 5. jul 2019. | 11:38 | Turizam

Grčka i dalje najpopularnija destinacija

Interesovanje građana za putovanje je slično kao prethodnih godina, a iz turističkih agencija poručuju da je Grčka i dalje najpopularnija i ekonomski najpristupačnija  destinacija. Subotičani pored Grčke ove godine biraju i Crnu Goru, Bugarsku, Tursku, a sve veće interesovanje vlada za letovanje u Egiptu.

Građani sa kojima smo razgovarali planiraju ove godine da uživaju na moru. Dok su jedni izabrali Crnu Goru drugi preferiraju Grčku, a svi se slažu da im je važno da smeštaj bude čist i lep,a cene pristupačne.

Ove letnje sezone naši sugrađani se odlučuju da odmor potraže na destinacijama kao što su Sitonija, Evia, Paralia,  ostrvo Tasos, obala Jonskog mora, a u Grčkoj je opseg termina u kojima se možete letovati  najširi, zbog čega su i cene najpovoljnije.  U  Bugarskoj je najpopularniji izbor  Nesebar, a u Turskoj su to  Kušadasi i Alanja jer su to najpristupačnije destinacije u toj  zemlji.

Turisti traže lep i udoban smeštaj po najpovoljnijim cenama, što je nekada pravi izazov za turističke agencije, poručuje Bojana Kalači i objašnjava da mnogi sugrađani koriste first i last minut ponude što znači da letovanje uplaćuju od oktobra do polaska ili ga osmišljavaju par dana pre polaska. To im omogućava da ostvare popust od 20 do 40 odsto u zavisnosti od destinacije, načina putovanja i smeštaja.

Turizmolozi savetuju da se svaki putnik opredeli za destinaciju koja omogućava da se usaglase želje i mogućnosti.

Ostale vesti iz ove kategorije