RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U toku upis učenika u srednje škole

Nina Kovačević | 8. jul 2019. | 12:16 | Društvo

U toku upis učenika u srednje škole

Širom Srbije u toku je upis učenika u srednje škole. Posetili smo  Srednju ekonomsku školu „Bosa Milićević“ u koju će do početka školske godine  biti  upisano 199 učenika.  Iz škole poručuju da su zadovoljni brojem budućih đaka,  jer se sa   93 odsto  popunjenosti plana upisa, nalaze  na prvom mestu na nivou grada.

Učenice koje smo sreli na upisu, rekle su nam da su zadovoljne što su svoja imena pronašle  na spisku smerova koje su silno želele da upišu. Nadaju se da će se snaći u novoj školi, sa novim profesorima i društvom.

Iako je upis u ovu  srednju školu prethodnih godina bio 100 odsto, iz škole poručuju da su zadovoljni brojem učenika koji će se upisati jer i sa 93 odsto popunjenosti  upisa imaju najveći procenat na nivou grada.  Rezultati pokazuju da je većina učenika upisala svoju prvu ili drugu želju, što je uspeh sam po sebi, ističe direktor škole, Imre Zombori.

Najniži broj potrebnih  bodova za upis bio je 47,85 na smeru za konobara  dok je  oko 74 boda  bilo minimum  potrebno za upis na smerove  turističkog –hotelijerskog tehničara i ekonomskog tehničara. Za sve smerove među kojima spadaju i službenik u bankarstvu i osiguranju i kuvar  vlada veliko interesovanje učenika, a u  odnosu na ranije godine, upis je dodatno olakšan. 

Ove godine u Srednju ekonomsku školu „Bosa Milićević“ upisaće se 199 učenika u 7 odeljenja.

Ostale vesti iz ove kategorije