RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Apsolutna pobeda SNS-SVM u 35 mesnih zajednica

Marijana Tolimir | 8. jul 2019. | 12:33 | Politika

Apsolutna pobeda SNS-SVM u 35 mesnih zajednica

Koalicija SNS-SVM osvojila je apsolutnu većinu u 35 od 37 mesnih zajednica, dok je na drugom mestu DSHV, koji je osvojio većinu u dva saveta. To su rezultati juče održanih izbora za članove saveta mesnih zajednica, koje je saoštio štab GrO Srpske napredne stranke. Pravo glasa iskoristilo je oko 17 odsto birača, a iz Izborne komisije poručuju da je izborni dan protekao bez neregularnosti.

Od ukupno 502 mandata u mesnim zajdnicama, koalicija SNS-SVM osvojila je 442, što je preko 88 odsto, pokazuju preliminarni rezultati iz izbornog štaba SNS-a. Predsednik GrO, Bogdan Laban, zadovoljan je ubedljivom pobedom koalicije, koju su, kako je rekao građani i prepoznali,  i najavljuje nastavak politike ulaganja.

Sledi DSHV koji je podneo liste u 8 mesnih zajdnica, gde je osvojio 37 mesta u savetima, što je 7 odsto izašlih birača. Većinu će imati u dva saveta – u Verušiću i Maloj Bosni, dok su Tavankut, u kom su imali većinu, sada izgubili. Uprkos tome, rezultatima su, kažu, zadovoljni i ocenjuju ih kao izvanredne, a odluku da u izbornoj trci učestvuju kao ispravnu.

U izborima su učestvovali i SPS, koji je osvojio devet mandata, LSV i SBB sa po pet i Pokret snaga Srbije sa tri. U Izbornoj komisiji Grada navode da će zvanične rezultate saopštiti večeras  i poručuju da su izbori za članove saveta mesnih zajednica protekli u najboljem redu.

Nakon što Izborna komisija saopšti zvanične rezultate izbora, mesne zajednice imaju rok od deset dana da formiraju savete sa novim sazivom koji će biti na čelu naredne četiri godine.

Ostale vesti iz ove kategorije