RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vlada veliko interesovanje za pešačku turu

Nina Kovačević | 10. jul 2019. | 12:54 | Društvo

Vlada veliko interesovanje za pešačku turu

Interesovanje građana i turista za besplatnu  pešačku turu razgledanja grada  je veliko, poručuju iz Turističke organizacije grada. Nov turistički proizvod privukao je veliki broj ljudi, grupe čine od 20 do 30 osoba što je za početak velika posećenost.

Naš grad i njegove znamenitosti tokom današnje pešačke ture obilazila je grupa građana, korisnika usluga Gerontološkog centra i turisti iz Kanade, Francuske i Mađarske. I oni koji u ovom gradu žive godinama kao i oni koji borave prvi put, podjednako su uživali u obilasku.

Četvrta po redu tura protekla je u najboljem redu, turisti su imali priliku da dobiju sve potrebne informacije o znamenitostima grada, a sugrađani da se dodatno upoznaju sa njegovom istorijom i arhitekturom. Turistički vodič, Suzana Gagić, objasnila je da je sredom veće interesovanje sugrađana dok ture subotom češće posećuju stranci. Pešačka tura u trajanju od dva sata započinje ispred Gradske kuće kraj Plave fontane, a završava se kod Srpske pravoslavne crkve. Iz Turističke organizacije grada podsećaju da se pešačke ture na engleskom i srpskom jeziku, održavaju svake srede od  10 časova  i subote od  13 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije