RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Leto je pravo vreme za čitanje

Nina Kovačević | 11. jul 2019. | 13:30 | Društvo

Leto je pravo vreme za čitanje

Interesovanje za čitanje u letnjim mesecima je veliko,  poručuju iz Gradske biblioteke. Građani i ove godine  imaju izbor od preko 300.000 hiljada knjiga, a na pozajmnom odeljenju za odrasle kažu da se najviše traže trileri, ljubavni romani, beletristika, naučna fantastika i popularna psihologija.

Građani koje smo sreli u Gradskoj biblioteci, kažu da vole da čitaju  i da su zadovoljni izborom knjiga.  Letnje dane provode uživajući u svetu knjiga u kojem za svačiji ukus ima po nešto.

Bibliotekari Dečjeg odeljenja pohvalili su  najmlađe sugrađane i njihove roditelje zbog čestih poseta i velikog interesovanja za  knjige koje se nalaze van obavezne lektire, koju đaci redovno čitaju. Deca školskog uzrasta čitaju knjige napisane na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a u ponudi su i one na engleskom i nemačkom jeziku. Mališani najviše vole slikovnice, bajke i basne.

Prema rečima bibliotekarke na pozajmnom odeljenju Gradske biblioteke, Jelene Cvetić, srednjoškolci najčešće iznajmljuju knjige za lektiru. Sugrađani  vole da  čitaju romane stranih pisaca, klasike, naučnu fantstiku, krimi trilere, romane popularnih domaćih pisaca poput Vesne Dedić, Vanje Bulića, Jelene Bačić Alimpić i Mirjane Bobić Mojsilović, a fond biblioteke se stalno obogaćuje novim knjigama.

Letnje radno vreme biblioteke je ponedeljkom, sredom i petkom od 7:30 do 15 časova, a utorkom i četvrtkom od 12 časova do 19:30 časova.  Radno vreme čitaonice u sklopu naučnog odeljenja  od 15.jula  biće svakog dana od 7:30 do  19:30 časova.  Cena članarine na godišnjem nivou iznosi 800 dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije