RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Na Paliću otvoren „Pannon Bazaar“

Sanda Mileusnić | 22. jul 2019. | 10:48 | Turizam

Na Paliću otvoren „Pannon Bazaar“

Festival lokalne kulture i organskih proizvoda, „Pannon Baazar“, svečano je otvoren u nedelju na Paliću i trajaće do utorka. Ova manifestacija organizovana je sa ciljem da promoviše lokalne umetnike, proizvođače organskih proizvoda i preduzetnike, kao i da obogati kulturnu ponudu Palića, a deo je projekta prekogranične saradnje Mađarske i Srbije „Colourful Cooperation“.

U okviru Festivala, posetioci Palića imaju priliku da na Sajmu lokalnih proizvođača, na Velikoj terasi, pogledaju rukotvorine lokalnih preduzetnika i umetnika. Jedan od izlagača, Aleksandar Lukić, ljubav prema staklu gaji duže od 15 godina, u početku je radio samo vitraže, a kasnije je nabavkom peći za topljenje stakla  proširio svoj rad, istraživanjem raznih tehnika. Ovaj umetnik, koji iza sebe ima značajne izložbe, kaže da je ovakva manifestacija značajna za popularizovanje stakla, jer je danas jedan od retkih koji se njime bavi.

Porodica Berenji iz Bačkih Vinograda, bavi se konvencionalnom  proizvodnjom jabuke, dok su njihova zova, kajsije i grožđe organski. Posetiocima su se predstavili  različitim prirodnim sokovima, bez dodatog šećera i vode.

„Pannon Bazaar“ prvi je u nizu programa koji će se realizovati u okviru projekta „Colourful Cooperation“ prekogranične saradnje, koji doprinosi razvijanju kulturne strategije i i Palićkog turizma, napominje menadžerka projekta Timea Horvat.

Organizovanje festivala „Pannon Bazaar“ uporedo sa Festivalom evropskog filma Palić, doprinosi njegovoj kulturnoj ponudi, istakla je predsednica MZ Palić, Marta Dobo.

Tokom trodnevnog programa, posetioce, osim Sajma lokalnih prozvođača, očekuje i bogat program ispunjen radionicama, koncertima i performansima.

Ostale vesti iz ove kategorije