RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Subotički privrednici učili o digitalizaciji poslovanja

Sanda Mileusnić | 31. jul 2019. | 11:57 | Privreda

Subotički privrednici učili o digitalizaciji poslovanja

U Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog upravnog okruga održano je edukativno predavanje  o digitalizaciji poslovanja i uvođenju elektronskog računa. Tom prilikom, predstavnicima javnih i privatnih preduzeća,  prezentovano  je elektronsko poslovanje, kao  i prednosti elektronske razmene računa i drugih dokumenata.

Organizator predavanja je kompanija DOCLOOP Servis Moj-eRačun, tržišni lider u razmeni elektronskih računa i dokumenata, a edukacija je namenjena kompanijama svih branši koje posluju na teritoriji Srbije.

Usvajanjem Zakona o elektronskom dokumentu krajem 2017.godine, elektronski računi su izjednačeni sa papirnim, a očekuju se i novi pomaci u zakonskoj regulativi kojim će privrednici biti uslovljeni da pređu na elektronsko poslovanje, čime bi se išlo ukorak sa zemljama EU.

Partner Servisa Moj-eRačun je kompanija SAOP,  deo Solitea grupacije, koja broji osam kompanija širom Evrope. SAOP razvija dva programska rešenja, jedno namenjeno  mikro, malim i srednjim preduzećima i knjigovodstvenim agencijama, i drugi, složeniji sistem za veće kompanije.

Polaznici su mogli da vide kako izgleda slanje i primanje elektronskih računa, a takođe su i obučeni za samostalnu izradu, slanje, primanje i obradu ovih računa, čime su pripremljeni za predstojeće izmene zakona. Svi polaznici su dobili potvrde o uspešno završenoj edukaciji.

Ostale vesti iz ove kategorije