RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Kako uz pomoć „Poslovnog skoka“ unaprediti poslovanje

Sanda Mileusnić | 25. septembar 2019. | 14:19 | Privreda

Kako uz pomoć „Poslovnog skoka“ unaprediti poslovanje

Kako se zaštititi od rizika u poslovanju? Na koji način se pripremiti na izmenu novih poreskih propisa? Kako do sredstava iz stranih  fondova? Kako preživeti rast kompanije? Ovo su samo neka od pitanja i tema o kojima je bilo reči na konferenciji „Poslovni skok“, koju je Privredna komora Srbije u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom organizovala za subotičke privrednike, kako bi im pružila informacije i savete za unapređenje poslovanja i konkurentnosti.

Cilj  „Poslovnog skoka“  je dopreti do mikro, malih i srednjih privrednih subjekata i dotaći se tema koje su od interesa za njihovo poslovanje, pa su ključne teme bile poreski podsticaji i kako poslovanje uskladiti sa poreskom politikom države, kako dobar softver i digitalizacija mogu da unaprede poslovanje, kako pametno uložiti višak sredstava, a bilo je reči  i  o tome kako pametno upravljati kadrovima u situaciji kada se  u svakoj sferi poslovanja beleži manjak kadrova.

Konferencija „Poslovni skok“ organizovana je u saradnji sa Omega konsalting timom, na njoj su  učestvovali stručnjaci iz oblasti finansijskog i poreskog sistema, ljudskih resursa, informacionih tehnologija, kao i predstavnici evropskih fondova, koji su kroz interaktivnu diskusiju sa vlasnicima i direktorima kompanija, rukovodiocima sektora prodaje, finansija, proizvodnje i razvoja, kao i zainteresovanim zaposlenima, odgovorili na pitanja u vezi sa poslovanjem.

Konferenciju prati i publikacija „Poslovni skok“ u kojoj privrednici mogu videti koje su to ključne oblasti poslovanja i koje su novine u poslovanju. Subotica je treći grad u kome je konferencija održana, nakon Kruševca i Valjeva. Interesovanje privrednika je veliko, a plan Privredne komore je da tokom ove i sledeće godine bude organizovana u svim Regionalnim komorama.

Ostale vesti iz ove kategorije