RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Otvoreni „Dani Pčelarstva“

Sanda Mileusnić | 27. septembar 2019. | 14:32 | Poljoprivreda

Otvoreni „Dani Pčelarstva“

„Dani pčelarstva“, 23. po redu, otvoreni su danas na Gradskom trgu i trajaće do nedelje 29.septembra. Dvadesetak proizvođača izložilo je svoj med, pčelinje i proizvode od meda, a slogan manifestacije je „Bez pčela, ovaj sto bi bio prazan“.

Pčelar sa Palića, Antal Holo, na „Danima Pčelarstva“ izlaže od prve godine. Na njegovoj tezgi mogu se naći razne vrste meda, od  uljane repice, bagrema, svilenice, do suncokreta, kao i razni proizvodi od meda.

Antal nam priča da Subotičani vole med, kao i da umeju da prepoznaju da je onaj koji on i drugi pčelari iz našeg grada imaju u ponudi, pravi  vrcani koji su pravile pčele, a ne onaj veštački. Ovo je i prilika da se naprave zalihe za zimu, dodaje on.

Pčelarstvo Kapor iz Mišićeva, takođe je tradicionalni učesnik ove manifestacije. Bogata ponuda njihove tezge oslikava celu godinu rada vrednih pčela, pa iako je ove godine paša bila malo oskudnija, meda ipak ima.

Razni preparati i mešavine na bazi meda, medovina i medovača, medenjaci, sve se to može naći na štandovima ovogodišnjih izlagača, kao i neki specijaliteti koji nisu uvek u ponudi.

Cena meda na većini tezgi kreće se od 600 do 800 dinara, a kupovinom bilo kod pčelarskog proizvoda stiče se pravo na učešće u nagradnoj igri, u kojoj je glavna nagrada putovanje za dvoje u Budimpeštu, kao i paketi pčelinjih proizvoda. Izvlačenje nagrada biće poslednjeg dana manifestacije, u nedelju u 10 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije