RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Odbojkašice Spartaka poražene, teška povreda Trnićeve

Vlado Šućur | 21. oktobar 2019. | 13:36 | Sport

Odbojkašice Spartaka poražene, teška povreda Trnićeve

Odbojkašice Spartaka poražene su od Kleka pred svojom publikom rezultatom 1-3. (po setovima 18 : 25, 23 : 25, 25 : 19, 12 : 25). Više od poraza sve u subotičkom klubu zabrinula je povreda Jelene Trnić, koja je u igračkom i svakom drugom smislu mnogo znači mladom subotičkom sastavu. 

Početkom meča Spartak je bio bolji protivnik, kineskinja Hu je najavila da će biti veliko pojačanje, Trnićeva je vezala  asove i Spartak je imao šest poena prednosti. Klek je sredinom seta smanjio zaostatak  a domaće su od tog momenta izgubile ritam  da bi do kraja uspele da ostvare još svega nekoliko poena pa su gošće povele.

Kao da je pad u završnici prvog seta uticao na samopouzdanje mlade subotičke ekipe pa su gošće već na tehničkom tajmu u drugom imale tri poena prednosti.  Ključan je verovatno bio period nakon pauze kada je Klek stigao do plus pet i do kraja seta uspeo da zadrži koncentraciju i pored toga što su se domaće približile na samo dva poena zaostatka.

Spartak je tek početkom trećeg seta pokazao deo talenta koji je u ovom timu neosporan. Bolji servisi poremetili su prijem gošći, imale su plavo bele osam poena prednosti i sve je izgledalo dobro do veoma teške povrede Jelene Trnić. Jedna od najboljih u postavi Arsenija Protića je nakon pada i bolnog krika napustila teren a prema prvim informacijama radi se o povredi koja će je verovatno odvojiti od takmičarske odbojke do kraja sezone. Njene saigračice su smogle snage da zavše set u svoju korist i smanje zaostatak ali više od toga nisu mogle.

Već u četvrtom setu bilo je jasno da su gošće mirnije i spremnije za nastavak meča, rano su stekle osetnu prednosti i na kraju ovaj period dobile veoma ubedljivo.

Ostale vesti iz ove kategorije