RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

IT klaster pomaže razvoj četiri start-up firme

Sanda Mileusnić | 11. novembar 2019. | 11:50 | Privreda

IT klaster pomaže razvoj četiri start-up firme

Informaciono-tehnološki klaster Subotica  je na konkursu „Pokreni svoju digitalnu biznis priču“, izabrao poslovne ideje četiri subotičke start-up firme, a u periodu od šest meseci, oni će podržati njihov razvoj, dajući im besplatne advokatske i knjigovodstvene usluge, mentorstvo i prostor za rad.

Jedan od start-up biznisa koje je IT klaster izabrao na konkursu „Pokreni svoju digitalnu biznis priču“ je onaj Aleksandra Zubelića. On je pre godinu i po dana sa koleginicom pokrenuo sopstveni biznis, agenciju koja se bavi kreiranjem sadržaja za internet sajtove, a sada poručuje mladima da se ne plaše, i da će se uvek naći neko ko će pružiti ruku pomoći, baš kao njemu.

Atila Senci, bavi se razvojem IT rešenja automatizacije za hotele i poslovne objekte,  a u realizaciju svoje start-up vizije krenuo je pre više od godinu dana,  sa ciljem da se bavi onim što voli.

Timea Damjanović se fotografijom iz hobija bavila proteklih deset godina, a prošle jeseni, otvorila je svoju firmu, koja se osim fotografijom, bavi  i šminkanjem.

Nisu svi već imali svoje biznise, ovaj konkurs potpomognuće pokretanje start-up Damira Prćića, koji je zahvaljujući iskustvu iz zapadnih zemalja, vrativši se u rodni grad, odlučio da napravi platformu  sa funkcijom posrednika između ljudi u svetu mode i industrije.

Pokretači sopstvenog posla  će u okviru ovog projekta steći brojna poznanstva u IT svetu, kao i znanje o biznisu, neophodno za dalji razvoj, moći će da koriste radne stanice klastera, kao i konferencijsku salu za poslovne sastanke.

Konkurs „Pokreni svoju digitalnu biznis priču“, realizovan je u okviru CHECK – IT programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, ukupne vrednosti 450.000 evra.

Ostale vesti iz ove kategorije