RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Veliko interesovanje za kredite Razvojnog fonda Vojvodine

Marijana Tolimir | 13. novembar 2019. | 14:08 | Privreda

Veliko interesovanje za kredite Razvojnog fonda Vojvodine

Koje su kreditne linije na raspolaganju, koji  uslovi, kao i ko ima pravo da konkuriše kod Razvojnog fonda AP Vojvodine, mogli su da saznaju svi zainteresovani na prezentaciji koja je održana u Plavoj Sali Gradske kuće.

Kosa Došen u turizmu je već 16 godina, a na prezentaciju Razvojnog fonda Vojvodine došla je kako bi saznala na koji način može da podigne kredit, jer kako kaže, namerava da proširi smeštajne kapacitete.

Na kreditne linije Razvojnog fonda AP Vojvodine mogu da konkurišu pravna lica, preduzetnici i poljoprivredna gazdinstva, a ovogodišnji budžet  iznosi 2,5 milijarde za ukupno 12 kreditnih linija. Iako, kako kažu u Fondu, iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje, sredstava ima dovoljno, a novina je da su ove godine pojedini pokrajinski sekretarijati daju subvencije na kamate.

Među mnogobrojnim linijama je i ona namenjena IPARD projektima, koja je kako navode u Fondu, naročito popularna, budući da su ove godine počela da pristižu i prva rešenja. Sredstva se daju na sedam godina, a kamate se kreću od jedan do tri odsto.

Ostale vesti iz ove kategorije