RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

U Subotici potpisan sporazum o saradnji sa turskim gradom Erba

Sanda Mileusnić | 21. novembar 2019. | 15:46 | Privreda

U Subotici potpisan sporazum o saradnji sa turskim gradom Erba

Predstavnici Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga i Privredne komore grada Erba iz Turske, potpisali su Sporazum o saradnji.

Sporazum o slobodnoj trgovini koji je Turska početkom godine ratifikovala, otvorio je prostor za unapređenje poslovanja između privrednika iz Turske sa domaćim privrednicima. Sporazum koji je potpisan u Subotici, ima za cilj promovisanje poslovanja, kreiranje boljih uslova za poslovanje, kao i stvaranje profitabilnih partnerskih odnosa.

Oblast u kojoj se grad Erba nalazi, poznat je po poljoprivredi, stočarstvu, drvnoj i tekstilnoj industriji. Kako je istakao predsednik Privredne komore ovog turskog grada, Gokalp Toskun, želja je da se  sporazumom  odnos između dva grada poboljša i ojača, kako bi se zajedničkim snagama postigao bolji rezultat.

Privrednici regiona zainteresovani su za buduću saradnju u oblastima građevinske industrije, trgovine električnim uređajima, prodaje fosilnih goriva, tekstilne industrije, kao i proizvodnje i prerade drveta.

Robna razmena našeg regiona u 2017. godini iznosila je oko 20 miliona dolara, a u prošloј godini 24,9 miliona, što govori o trendu rasta, poručuju iz Regionalne privredne komore.

Ostale vesti iz ove kategorije