RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Šest miliona evra kroz nove programe Fonda za inovacionu delatnost

Sanda Mileusnić | 22. novembar 2019. | 15:01 | Privreda

Šest miliona evra kroz nove programe Fonda za inovacionu delatnost

U Regionalnoj privrednoj komori predstavljena su dva nova programa dugoročnog projektnog finansiranja  Fonda za inovacionu delatnost, Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede. Za njih je  opredeljeno  šest miliona evra, a  ovi program za cilj imaju razvoj novih proizvoda, usluga, tehnologija i tehnoloških procesa koji imaju konkurentsku prednost i potencijal za komercijalizaciju.

Program ranog razvoja namenjen je mikro i malim preduzećima osnovanim u Srbiji, sa većinskim srpskim vlasništvom, koja nisu starija od pet godina, a po jednom projektu je maksimalno moguće dobiti 80.000 evra. Ova sredstva su bespovratna, ali preduzeće korisnik mora da obezbedi minimum 30 odsto od vrednosti investicije.

Drugi program saradnje nauke i privrede namenjen je konzorcijumima koje čine privatna mikro, mala ili srednja preduzeća i akreditovane naučno-istraživačke organizacije u javnom sektoru, odnosno fakulteti, instituti i univerziteti. Oni od Fonda mogu dobiti maksimalnih 300.000 evra, takođe uz učešće od 30 odsto.

Prijava na programe Fonda moguća je putem njihovog sajta do 31.decembra, a dobitnici sredstava biće poznati krajem marta sledeće godine, nakon što se završi tromesečni evaluacioni period.

Ostale vesti iz ove kategorije