RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

U nedelju na Paliću trka Deda Mrazeva

Aleksandra Orlić | 5. decembar 2019. | 16:03 | Turizam

U nedelju na Paliću trka Deda Mrazeva

Tradicionalna, 21. Trka Deda Mrazeva na Paliću, startovaće u nedelju, 8. decembra, u 11 časova. U ovoj atraktivnoj turističkoj manifestaciji mogu učestvovati svi, bez prethodne prijave, a jedini uslov je kostim ili kapa Deda Mraza.

Svi koji veruju u legendu o deki sa Severnog pola, koji vole zimu i praznike, u nedelju će na Paliću moći da osete pravu zimsku atmosferu. Start trke, u kojoj su svi pobednici,  je kao i prethodnih godina ispred Velike terase. 

Ni ovog puta nije izostala humanitarna nota manifestacije, te je u saradnji sa Crvenim krstom organizovana akcija „Budi i ti Deda Mraz“. Prikupljene donacije građana, u vidu paketića, biće uručene deci iz najugroženijih porodica, odnosno najmlađim korisnicima Narodne kuhinje.

Organizatori su pripremili i bogat prateći program, koji će u najvećoj meri privući pažnju „malih“ Deda Mrazeva.  Tako će se na Velikoj terasi održati nekoliko kreativnih radionica za decu, biće odigrana predstava „Baba Hola“ u izvedbi Dečjeg pozorišta, kao i dodela nagrada i zavalnica učesnicima na nedavno zatvorenom likovnom konkursu, koji je se tradicionalno organizuje povodom Trke. Pored zabave, mališani će biti u prilici i da čuju edukativna predavanja volontera Crvenog Krsta.

Trka Deda Mrazeva u organizaciji Preduzeća „Park Palić“, Mesne zajednice Palić i Ultramaratonskog saveza Srbije, svake godine okuplja oko nekoliko hiljada učesnika i važi za vesnika prazničnog duha u gradu.

Ostale vesti iz ove kategorije