RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Trka Deda Mrazeva ponovo okupila brojne učesnike

Aleksandra Orlić | 9. decembar 2019. | 15:13 | Turizam

Trka Deda Mrazeva ponovo okupila brojne učesnike

U prisustvu velikog broj sugrađana i turista, u nedelju je održana jedna od najlepših zimskih manifestacija na Paliću - trka Deda Mrazeva.

Staza duga 1.500 metara, a na njoj preko 2.000 Deda Mrazeva. U trci kraj obale Palićkog jezera učestvovali su kako stari tako i mladi, tačnije svi oni koji se raduju predstojećim praznicima. Iako netakmičarskog karaktera, svima koji su stigli do cilja, simbolično su uručene medalje.

Pored mnoštva kreativnih kostima, kapa i maski trkača, koji su bili uslov za učešće, veliku pažnju prisutnih privukao je osmonožni par učesnika - mama Kokus i sin Nobel. Ponosni vlasnici kažu da je ovo bila prilika da se zabave i budu humani, budući da je u okviru programa organizovana i humanitarna akcija „Budi i ti Deda Mraz“, prilikom koje su se sakupljali paketići za decu korisnike Narodne kuhinje.

Sa svega desetak učesnika, 1998, kada je Trka prvi put održana na inicijativu Ultramaratonskog saveza Srbije, danas ova manifestacija važi za jednu od najmasovnijih i najomiljenijih zimskih atrakcija na Paliću. Tokom godina razvijala se u saradnji sa Preduzećem „Park Palić“ i Mesnom zajednicom Palić.

Pored sportskih, organizovani su i brojni prateći programi. Tako je na Velikoj terasi za najmlađe priređeno nekoliko kreativnih radionica, odigrana je predstava „Baba Hola“ u izvedbi Dečjeg pozorišta i dodeljene su nagrade i zavalnice učesnicima na nedavno zatvorenom likovnom konkursu, koji je se tradicionalno organizuje povodom Trke. Pored zabave, mališani su bili u prilici i da čuju edukativna predavanja volontera Crvenog Krsta.

Ostale vesti iz ove kategorije