RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Info dan Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja u RPK

Sanda Mileusnić | 12. decembar 2019. | 14:50 | Privreda

Info dan Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja u RPK

Na Info danu u Regionalnoj privrednoj komori predstavljen je  „Start Up - Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“, namenjen početnicima u poslovanju i privrednim subjektima, ne starijim od dve godine.

Program ima za cilj razvoj preduzetništva kroz podršku za osnivanje novih privrednih subjekata, kao i da podstakne samozapošljanje i doprinese održivom razvoju i stvaranju radnih mesta, a u njemu mogu da učestvuju mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnici i poljoprivredna gazdinstva.

Petodnevna obuka za izradu poslovno-investicionog plana biće organizovana za deset subotičkih privrednika, a interesovanje je za sada veliko. Osim toga program se sastoji i u garancijama za kredite, povoljnim bankarskim kreditima, bespovratnim sredstvima korisnicima i besplatnoj, stručnoj pomoći.

Program realizuje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj Republike Srbije, a uz stručnu pomoć Nemačke razvojne banke i Privredne komore Srbije.

Ostale vesti iz ove kategorije