RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

GrO SNS-a: Rešeni višegodišnji problemi Hajdukova i Bačkih Vinograda

Sanda Mileusnić | 28. januar 2020. | 15:57 | Politika

GrO SNS-a:  Rešeni višegodišnji problemi Hajdukova i Bačkih Vinograda

Neki od problema, koji su godinama mučili stanovnike dve pogranične mesne zajednice, Hajdukova i Bačkih Vinograda, rešeni su u saradnji sa lokalnom samoupravom, među kojima i  uređivanje divlje deponije i osvetljenje puteva, rečeno je na konferenciji u Gradskom odboru Srpske napredne stanke.

Osluškivanjem potreba građana, u proteklih nekoliko godina rešeni su neki od problema, što komunalnih, što socijalnih, u našim najsevernijim  mesnim zajednicama, Hajdukovo i Bački Vinogradi, poručuju u Gradskom odboru SNS-a. Neodgovornim odlaganjem otpada pre više od tri decenije, počela je da se stvara divlja deponija, a u akciji njenog čišćenja odneto je preko 150 tona lakog otpada.

Zbog velike frekvencije saobraćaja u ovom pograničnom delu, bezbednost građana je veoma značajna, te je nedavno osvetljen deo puta od Hajdukova prema Nosi u dužini od kilometar i po.

Ulična rasveta na nadvožnjaku u Hajdukovu, na putu koji spaja deo Hajdukova  sa delom koji je odsečen od auto-puta, takođe je predstavljala problem, jer je taj deo, u dužini od 500 metara, bio u potpunom mraku. Zahvaljujući inicijativi Mesnog odbora, postavljeni su stubovi za uličnu rasvetu.

Osim infrastrukturnih problema, u ove dve mesne zajednice sproveden je i veliki broj akcija u kojima su pomoć dobili socijalno najugroženiji građani i porodice u vidu ogreva, garderobe, proizvoda za bebe i ličnu higijenu.

Ostale vesti iz ove kategorije