RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Bez joda se ne može! Od sad - jod i u bazenu

Redakcija TV Subotica | 29. januar 2020. | 13:27 | Zdravstvo

Bez joda se ne može! Od sad - jod i u bazenu

Jod je veoma važan mineral za pravilan rad štitne žlezde, a samim tim i funkcionisanje našeg organizma u celosti. Posledice nedostatka joda mogu biti umor, depresija, slaba koncentracija. Takodje nedostatak joda može dovesti i do usporavanja metabolizma a samim tim nagomilavanja kilograma. Treba znati i to da je jod odličan za detoksikaciju organizma.

Pošto ga organizam ne proizvodi, jod moramo svakodnevno unositi. Načina za to ima i više nego dovoljno.  Kod nas, najbolji izvor je gazirana mineralna voda prirodno bogata jodom. Na taj način rehidriramo organizam i nadoknadjujemo jod.

Još jedan način kako da pobedimo višak kilograma, jeste redovno plivanje u mineralizovanoj termalnoj vodi, koja se nalazi u bazenu Minaqua fitness centra, kontrolisane temperature i vlage vazduha . Sadržaj joda je upravo ono što Minakvu čini sličnoj morskoj vodi. Sa samo 30 minuta plivanja dnevno  pozitivno utičete na srce, pluća, smanjujete nivo stresa, poboljšava se san i blagotvorno deluje kod obolelih od astme. Voda umiruje moždane talase i podstiče oslobađanje hormona koji pozitivno utiču na mozak, poput endorfina, adrenalina i kortizola. Oni imaju terapijske koristi za mišićno-koštana stanja. 

Pored bazena sa hidromasažom celog tela , Wellness ponudu MINAQUA FITNESS centra čine ženska i muška saune, hammam,. Ekskluzivno u fitness zoni se nalazi i ubica celulita- Roll shape masažer. Roll shape omogućava istovremeno masiranje i izlaganje tela blagotvornom uticaju kolagena, jonizovanog vazduha, terapije bojom i toplote infracrvenog zračenja.

I ne zaboravite, plivanje oslobađa endorfin – hormon sreće. Čekamo vas! https://minaquafitness.rs/ mesto za plivanje.

Ostale vesti iz ove kategorije