RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

2019. godina bila je rekordna po pitanju turizma

Sanda Mileusnić | 18. februar 2020. | 12:18 | Turizam

2019. godina bila je rekordna po pitanju turizma

Turisti su u Suboticu i na Palić u prethodnoj, 2019.godini, dolazili u rekordnom broju, pokazuju podaci Turističke organizacije Subotica, pa se beleži porast noćenja za čak 20.000, u odnosu na 2018.

Za nama je rekordna godina kada su svi turistički parametri u pitanju. Od oko 169.000 noćenja, koliko je zabeleženo, većina gostiju je ipak odsela u Subotici, gde se procenjuje da je bilo oko stotinjak hiljada noćenja. Rast je primetan i kada su dolasci u pitanju.

Dok su na Paliću tradicionalno pretežno domaći turisti, u Subotici je situacija nešto drugačija, pa je odnos gostiju iz Srbije i stranaca pola-pola. Ono što ih sve privlači na sever Bačke su bogata gastronomska ponuda, vina, arhitektura secesije, staro gradsko jezgro, kao i Palićko jezero.

Kako je primetan trend rasta noćenja, tako i broj dostupnih kreveta iz meseca u mesec raste.

Kako bi ove godine još više povećali broj turista u najsevernijem  gradu naše zemlje, iz turističke organizacije Subotica, poručuju da su veoma aktivni na sajmovima turizma. Na onom u Beogradu, koji počinje u četvrtak, osim bogatog programa, biće predstavljeni i novi vodiči.

Ostale vesti iz ove kategorije