RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Nedelja kulture u karantinu Fondacije "Danilo Kiš"

Redakcija TV Subotica | 6. april 2020. | 08:56 | Kultura

Nedelja kulture u karantinu Fondacije "Danilo Kiš"

I za ovu nedelju kulture u karantinu, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, pripremila je na svojoj Fejsbuk stranici raznovrstan kulturni program – onlajn. Linkovi do video-snimaka na Jutjub kanalu Fondacije biće objavljivani od ponedeljka do petka u uobičajenim terminima radionica.

Program

Ponedeljak: Radionice ličnog razvoja – onlajn: „Kako podstaći kreativnost?“ – II deo

Ponedeljkom radimo na ličnom razvoju i jačanju svojih kapaciteta. Ovog ponedeljka, 6. aprila, nastavljamo da se bavimo temom: „Kako podstaći kreativnost?“, koju smo započeli prošlog ponedeljka.

Video-predavanje o ostalim metodama podsticanja kreativnosti držaće Izabela Zeković, NLP praktikantkinja, voditeljka Radionice ličnog razvoja i Omladinskog kluba u organizaciji Fondacije.

Utorak: Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma – online: “Žan Pol Sartr”

U utorak, 7. aprila, dajemo vam na čitanje i analizu novi tekst profesora filozofije Dragana Krstića, voditelja Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma u organizaciji Fondacije.

Tekst pod nazivom “Žan Pol Sartr” objavljujemo povodom 115 godina od rođenja jednog od najvećih filozofa 20. veka. Pozivamo vas da potom u nastavku teksta svojim komentarima učestvujete u online filozofskoj raspravi o Sartru i njegovom filozofskom odnosu prema filmskoj umetnosti.

Sreda: Kiš teatar predstavlja: Dragana Golić kazuje “Čupavo” Milene Marković

U okviru programa „Kiš teatar predstavlja“ prikazujemo vam individualne vežbe polaznika pozorišnih radionica Kiš teatra, u organizaciji Fondacije.

U sredu, 8. aprila, Dragana Golić, polaznica Kiš teatra, uz mentorsku podršku Vladimira Grbića, voditelja Kiš teatra na srpskom jeziku, za sve ljude u samoizolaciji i ljubitelje pozorišta, kazuje pesmu “Čupavo” pesnikinje, dramske spisateljice i scenaristkinje Milene Marković.

Četvrtak: Otvorena scena - online: Nađa Meandžija peva “Someone Like You” od Adele

U okviru programa “Otvorena scena” promovišemo mlade muzičar/ke Subotice.

U četvrtak, 9. aprila, imaćete tako priliku da poslušate pesmu “Someone Like You” od Adele, u izvođenju Nađe Meandžije, učenice 8. razreda Osnovne škole “Jovan Mikić” u Subotici.

Petak: Književni klub: Onlajn književno okupljanje

Petak je dan za književnost. Članovi Književnog kluba nastavljaju i ovoga petka, 10. aprila,  od 20 časova, sa radom na stilskim vežbama, onlajn.

Video o uvodnom delu stilskih vežbi možete pronaći na Fejsbuk stranici i Jutjub kanalu Fondacije.

Svi zainteresovani mogu da se priključe i da nam se jave putem poruke, za detaljne informacije.

U zavisnosti od pristiglih radova, možda vas iznenadimo još nekim zanimljivim sadržajima.

Pišite nam o tome šta bi ste još želeli od sadržaja, kako možemo da vam pomognemo, te ukoliko želite i vi da učestvujete u nekom od naših programa, javite nam se na adresu: office@danilokis.rs, putem naše fejsbuk  stranice: https://www.facebook.com/fondacija.danilokis/ , a pozivamo vas i da nas zapratite na Instagramu: @fondacija_danilokis

 

Ostale vesti iz ove kategorije