RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Po prvi put u Subotici - smer veterinarski tehničar

Aleksandra Orlić | 12. maj 2020. | 12:38 | Društvo

Po prvi put u Subotici - smer veterinarski tehničar

Po predlogu plana upisa, Hemijsko-tehnološka škola, će u narednu školsku godinu ući sa novim obrazovnim profilom – Veterinarski tehničar. Budući veterinarski radnici, svoje znanje sticaće uz kvalitetan nastavni kadar, dok će praksu obavljati u moderno opremljenoj veterinarskoj stanici, čija se izgradnja u okviru škole, očekuje u predstojećem periodu.

Svi oni koji vole životinje i žele da nauče kako da im pomognu, po prvi put u našem gradu imaće priliku i da se školuju za ovaj humani poziv. Sa stečenom diplomom srednjeg obrazovanja u ovoj struci, zaposlenje je moguće u veterinarskim ambulantama ili na farmama, dok oni koji žele da nastave svoje usavršavanje imaju temeljnu osnovu za upis na neki od srodnih fakulteta.

Veterinarski tehničar, obučen je da asistira veterinaru u pružanju neophodne pomoći životinjama, daje savete i sve važne informacije vlasnicima o tome kako pravilno odgajati i brinuti o životinjama, obavlja laboratorijske preglede, pruža prvu pomoć i daje terapiju ili vakcinu. O svemu ovom, đaci Hemijsko-tehnološke škole, učiće u savremeno opremljenim laboratorijama, kao i u školskoj veterinarskoj stanici.

Pored ovih novina, ova srednja stručna škola, u planu ima i renoviranje školske pekare u čijem sastavu će se naći i radionica namenjena edukaciji budućih pekara i poslastičara, dok će se iznad nje za sve mlade u Subotici oformiti višenamenska kreativna učionica.

Ostale vesti iz ove kategorije