RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Crveni krst Subotica dobio donaciju od 25.000 dolara

Sanda Mileusnić | 14. maj 2020. | 11:59 | Društvo

Crveni krst Subotica dobio donaciju od 25.000 dolara

Crveni krst Subotica dobio je donaciju vrednu 25.000 dolara od kompanije Ametek. Sredstva su namenjena pružanju pomoći u prevazilaženju teškoća u radu narodne kuhinje izazvanih pandemijom korona virusa, sa akcentom na pomoć deci korisnicima, kojima će biti podeljeni paketići.

Narodna kuhinja u Subotici ima 1200 korisnika, od kojih su 250 deca, a donacija ove američke kompanije doprineće kvalitetu i kvantitetu obroka za najugroženije stanovnike našeg grada, istakao je sekretar Crvenog krsta u Subotici, Siniša Trajković.

Kompanija Ametek u našem gradu prisutna je od 2010. godine, a u ovom trenutku pomaže deset narodnih kuhinja širom sveta, od kojih je subotička jedina u Evropi. Broj korisnika i činjenica da je jedna od najvećih u Srbiji, bili su presudni prilikom odluke da ugovor o donaciji vredan 25.000 dolara potpišu upravo sa Crvenim krstom Subotica, dodaje direktor ove kompanije Slobodan Anić.

Tokom trajanja vanrednog stanja svi  korisnici narodne kuhinje u dva navrata dobili su  porodične pakete hrane  ukupne težine 36 tona, a od naredne srede, 20. maja, počeće i priprema i podela kuvanih obroka u svim distibutivnim punktovima, kada će biti podeljeni i paketi za najmlađe.

Ostale vesti iz ove kategorije