RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Onlaj upis u Muzičku školu produžen do sredine juna

Aleksandra Orlić | 14. maj 2020. | 12:02 | Društvo

Onlaj upis u Muzičku školu produžen do sredine juna

Muzička škola je zbog aktuelnog stanja i epidemije kovid -19, po prvi put organizovala onlajn prijavu za upis u osnovnoškolsko obrazovanje, čiji rok za prijavu je umesto kraja maja, produžen do 15. juna.

U Muzičkom zabavištu i Osnovnoj muzičkoj školi mesta ima za oko 600 đaka. Najveće interesovanje učenika svake godine vlada za klavir i gitaru, pored kojih mališani svoju ljubav prema muzici mogu da neguju na više od 20 instrumenata, a svoj glas da školuju na odsecima tradicionalnog ili solo pevanja.

Prvobitni rok za prijavu upisa u Osnovnu muzičku školu, bio je do sredine maja, ali je zbog vanrednog stanja produžen do 15. juna. 

Kada je u pitanju školska 2020/21. za učenike Srednje muzičke škole, još uvek se čekaju uputstva Ministarstva prosvete, kako bi se znali konačni detalji o planu upisa i održavanju prijemnog ispita.

Zvanični upis za buduće i sadašnje đake Muzičke škole, trebao bi da se održi krajem juna, dok će se tekuća nastavna godina završiti 31. maja, nakon čega slede onlajn ispiti, zaključivanje i popravljanje ocena. Dodatne informacije o upisu i školovanju mogu se dobiti radnim danima od 8 do 12 časova, u prostorijama ove obrazovne ustanove, telefonom, kao i putem sajta ili društvenih mreža.

Ostale vesti iz ove kategorije