RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Tehnička škola „Ivan Sarić“ naredne školske godine upisuje 420 đaka

Aleksandra Orlić | 18. maj 2020. | 12:23 | Društvo

Tehnička škola „Ivan Sarić“ naredne školske godine upisuje 420 đaka

U školsku 2020/2021. godinu, Tehnička škola „Ivan Sarić“ planira da upiše 420 učenika, za sticanje III i IV stepena stručne spreme u područjima rada Mašinstvo i obrada metala, Elektrotehnika i Saobraćaj.

Upravljanje CNC mašinama ili motornim vozilima, robotika, bravarsko-zavarivački poslovi, elektorotehnika, mehatronika i drumski saobraćaj, samo su neke od 14 oblasti koje se izučavaju u okviru smerova koje Tehnička škola nudi budućim srednjoškolcima.

Novina u odnosu na tekuću školsku godinu je promotivna kampanja, čiji rezultat bi trebalo da bude — više devojaka u klupama Tehničke škole.

Škola se trudi da posebno brine o tri segmeta, bitnih kako za učenike tako i za njihove roditelje, a to su bezbednost, zdravlje i perspektiva. U prilog sigurne budućnosti učenika govori izuzetna saradnja sa lokalnom privredom.

Tehnička škola „Ivan Sarić“ đacima nudi i širok dijapazon vannastavnih aktivnosti, poput sekcija, predavanja i neformalne nastave, a ono što ovu obrazovnu ustanovu poslednjih 14 godina izdvaja od ostalih u Srbiji, jeste Projektna nedelja, u okviru koje učenici imaju priliku da samostalno osmisle, realizuju i prezentuju svoje ideje.

Ostale vesti iz ove kategorije