RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

ŽFK Spartak slavi pet decenija postojanja i rada

Marijana Tolimir | 20. maj 2020. | 10:50 | Sport

ŽFK Spartak slavi pet decenija postojanja i rada

Povodom pedesete godišnice od osnivanja Ženskog fudbalskog kluba Spartak, svečano je otvoren klubski muzej i administrativni centar, kom je prisustvovao i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban. On je istakao da će se nastaviti sa politikom ulaganja u sport, kako bi što više mladih bilo uključeno od najranijeg doba.

Fudbalerke Spartaka dobile su renovirane prostorije u zgradi „Jadran“, mali muzej sa svim trofejima, kao i administrativni centar. Tako je ovaj klub dočekao 20. maj – da kada je pre pedeset godina osnovan. Kapitenka tima, Violeta Slović, rekla je da ovo veoma emotivan trenutak za sve u timu, te da su nakon osvajanja šampionske titule, fokusirane da se ponovo plasiraju u top 32.

Predsednik kluba, Zoran Arsić, istakao je da su svi zajedno zaslužni za dobre rezultate kluba, kao i  da ne bi uspeli bez velike podrške i dobrog odnosa lokalne samouprave prema njima.

Čestitajući jubilej, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban istakao je da je deset  titula državnog prvaka za redom za ponos svih nas, te da je ŽFK Spartak kroz svoje uspehe promovisao naš grad širom Evrope. Laban je istakao da su izdvajanja za sport u Subotici od 2016. godine duplirana, te da će stadion uskoro biti u potpunosti obnovljen, čime će i fudbalerke imati uslove za treniranje na visokom nivou.

Osim prostorija u zgradi „Jadran“, fudbalerke Spartaka dobile su i savremene prostorije na Stadionu.

Ostale vesti iz ove kategorije