RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Zaposlenima u Gerontološkom centru uručeni paketi pomoći

Aleksandra Orlić | 21. maj 2020. | 13:30 | Društvo

Zaposlenima u Gerontološkom centru uručeni paketi pomoći

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je pakete pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite sa nižim zaradama sa teritorije grada Subotice i zaposlenima angažovanim u karantin-smenama.

Sandra Popović, zaposlena u Gerontološkom centru, prethodnih nedelja bila na prvim linijama fronta u borbi protiv kovida-19, brinući o najstarijim Subotičanima. U znak zahvalnosti, uručen joj je paket pomoći koji sadrži osnovne životne namirnice i sredstva lične higijene. Kako kaže, pomoć joj mnogo znači u finansijskom i poslovnom mislu.

Pokrajinska vlada je na svojoj sednici 6. maja, odobrila isporuku 1.670 paketa pomoći zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i finansijsku podršku njihovim institucijama, u vrednosti od 9 miliona dinara.

Gerontološkom centru Subotica, dodeljeno je 130 paketa. Direktor ove ustanove socijalne zaštite, dr Nenad Ivanišević, izrazio je zahvalnost na trudu kako Pokrajinske vlade, tako i svih relevantnih institucija, koje su im pružile svu neophodnu pomoć u borbi protiv „nevidljivog“ neprijatelja i što to nastavljaju da čine i kada pandemija jenjava.

U cilju daljeg očuvanja kolektivnog zdravlja, a po predlogu Pokrajinskog sekretarijata za politiku, demografiju i ravnopravnost polova, od narednog meseca u planu je masovno testiranje svih zaposlenih u okviru socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine, tačnije njih preko 8.000, kao i korisnika čije testiranje bi trebalo da počne u avgustu.

Ostale vesti iz ove kategorije