RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Prečistač otpadnih voda u Bačkoj Topoli rešiće problem zagađenja Krivaje

Aleksandra Orlić | 22. maj 2020. | 12:57 | Društvo

Prečistač otpadnih voda u Bačkoj Topoli rešiće problem zagađenja Krivaje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, obišli su radove na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli, za šta je iz pokrajinskog budžeta preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojeno gotovo 500 miliona dinara, dok je 100 miliona obezbedila lokalna samouprava.

Radovi na izgradnji novog prečistača, počeli su u martu, a njihova finalizacija očekuje se u aprilu naredne godine. Projektom je predviđeno postavljanje postrojenja pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, sa pratećim objektima i infrastrukturom.

Ovaj poduhvat jedan je od kapitalnih projekata u Bačkoj Topoli, koji će po rečima Gabora Kišlindera, predsednika opštine, umnogome poboljšati kvalitet života stanovnika i značajno uticati na prosperitet lokalne privrede.

Pokrajinska vlada je od juna 2016. godine do danas za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima zdravstvene zaštite, vodosnabdevanja i zaštite voda i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja na teritoriji opštine Bačka Topola, izdvojila 78,5 miliona dinara.

Novoizgrađeno postrojenje za prečišćavanje, rešiće višedecenijski problem komunalnog zagađivanja i narušavanja biodiverziteta reke Krivaje, budući da će se njim tretirati oko 30 odsto otpadnih voda ove opštine.

Ostale vesti iz ove kategorije