RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Smer Rukovalac građevinskom mehanizacijom, ponovo u Subotici

Aleksandra Orlić | 26. maj 2020. | 11:37 | Društvo

Smer Rukovalac građevinskom mehanizacijom, ponovo u Subotici

Od naredne školske godine u Politehničkoj školi uvodi se novi obrazovni profil po dualnom modelu obrazovanja. Reč je o obrazovnom profilu rukovalac građevinskom mehanizacijom, koji se izučava na području rada Geodezija i građevinarstvo i traje tri godine.

Geodezija i građevinarstvo kao primarno područje rada Politehničke škole, posle sedam godina, ponovo će iznedriti nove generacije – rukovaoca građevinskom mehanizacijom. Ovo zanimanje obuhvata poznavanje upravljanja kranovima, samohodnim mašinama, mašinama za probijanje tunela i drugim, koji su jednako zastupljeni u mašinskoj ili elektro industriji, kao i u svim firmama u kojim postoje transportna sredstva za utovar i istovar.

Novina u odnosu na prethodne generacije koje su se školovale na ovom smeru je što će se odvijati po dualnom modelu obrazovanja, u saradnji sa nekoliko vodećih lokalnih kompanija koje svoju delatnost obavljaju pod „otvorenim nebom“.

Ova srednja stručna i umetnička škola, u školsku 2020/21. godinu, ući će sa devet odeljenja, dvanaest obrazovnih profila, na područjima rada Geodezija i građevinarstvo, Šumarstvo i obrada drveta, Grafičarstvo i Kultura, umetnost i javno informisanje. Nastava se odvija na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, sa mogućnošću za sticanjem trogodišnjeg ili četvorodogišnjeg obrazovanja.

Ostale vesti iz ove kategorije