RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ekonomska škola upisuje 210 đaka

Aleksandra Orlić | 27. maj 2020. | 11:19 | Društvo

Ekonomska škola upisuje 210 đaka

Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“, u novu školsku godinu upisuje 210 učenika. Smerovi ekonomski tehničar, turističko-hotelijerski tehničar i kombinovano odeljenje kuvar-konobar, otvoreni su na srpskom i mađarskom jeziku, dok se za službenika u bankarstvu i osiguranju đaci mogu školovati samo na srpskom jeziku.

Ekonomski tehničar kroz četvorogodišnje obrazovanje stiče praktičnu orijentaciju i bogato teorijsko znanje, koji mogu poslužiti kao temelj za dalje školovanje na srodnim fakultetima ili za zaposlenje u knjigovodstvenim agencijama.

Za savladavanje osnova bankarstva ili osiguranja, Ekonomska škola je pravi izbor, budući da poseduje kabinet specijalno opremljen računarima i softverima koji se svakodnevno koriste u banci.

Smer turističko-hotelijerski tehničar, pružiće školarcima mogućnost sticanja profesionalnih i ličnih sposobnosti, kako bi svojim kompetencijama mogli da odgovore na izazove privredne grane koja neprestano raste i razvija se. Oni koji se odluče za ugostiteljstvo, budući kuvari i konobari, biće obučavani u savremenoj školskoj kuhinji, nalik onim u najboljim hotelima u gradu, a praksu će sticati u lokalnim restoranima.

Pored redovne nastave, Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ svojim đacima nudi i brojne vannastavne i sportske aktivnosti, kao i priliku da tokom učeničke razmene posete mnoge evropske zemlje.

Ostale vesti iz ove kategorije