RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Očekuje se dolazak domaćih gostiju, kapaciteti za letnje mesece popunjeni

Sanda Mileusnić | 27. maj 2020. | 12:53 | Turizam

Očekuje se dolazak domaćih gostiju, kapaciteti za letnje mesece popunjeni

Kako bi privukla što više domaćih gostiju, Turistička organizacija Subotice uključila se u nacionalnu kampanju „Letujte u Srbiji“. Iako ćemo njene  efekte tek videti, očekuje se velika posećenost počev od letnjih meseci, a procena je da će prevagu u broju gostiju odneti Palić. Početak letnje sezone na Paliću planiran je za početak jula, a u toku su i radovi na unapređenju sadržaja destinacije, poručuju iz preduzeća „Park Palić“.

Na ulicama našeg grada ove godine ćemo viđati pretežno domaće turiste. Tome će doprineti kampanja koja poziva na ostanak u zemlji  i biranje domaćih destinacija za odmor. Naša turistička organizacija priključila se pre oko mesec dana, a sve aktivnosti u narednom periodu biće usmerene na što bolju promociju i predstavljanje lepota koje Subotica ima, napominje  direktor Aleksandar Medaković.

Broj subotičkih i palićkih ugostitelja koji su ušli u sistem vaučera povećao se odnosu na prethodnu godinu, i sada ih je oko 40. Njihovi smeštajni kapaciteti za letnju sezonu uglavnom su već popunjeni, dodaje Medaković.

Kako bismo privukli turiste potreban je kontinuiran rad, ističe rukovodilac sektora za razvoj turizma u preduzeću „Park Palić“, Ljubica Bertović. Svakodnevno se radi na uređenju površina, terena i plaže, a ne staju ni radovi na izgradnji  Akva parka i velnes centra, dodaje sagovornica.

Kako će sezona na Paliću izgledati zavisiće od mera Vlade, ali će obim dešavanja na Letnjoj pozornici svakako biti manji nego prošle godine. Ipak, interesovanje organizatora manifestacija postoji, a biće i događaja u organizaciji preduzeća „Park Palić“, dodaje Bertović.

Ono što je sigurno je da će se početkom septembra održati tradicionalne manifestacije, Berbanski dani i Četvrti vinski maraton.

Ostale vesti iz ove kategorije