RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Za kapitalne projekte u Subotici 2,5 milijarde dinara

Aleksandra Orlić | 2. jun 2020. | 14:06 | Društvo

Za kapitalne projekte u Subotici 2,5 milijarde dinara

OISŠ „Žarko Zrenjanin“ dobiće novo dvorište, specijalizovano za potrebe dece sa smetnjama u razvoju. Ugovor o rekonstrukciji, koju finasiraju Pokrajinska vlada i Grad Subotica, potpisan je prilikom radne posete  potpredsednika Vlade Vojvodine, Đorđa Milićevića, našem gradu. Milićević je tom prilikom obišao i nov sportski teren u OŠ „Sveti Sava“, koji je rekonstruisan takođe sredstvima Pokrajine i Grada.

OISŠ „Žarko Zrenjanin“ više od šest decenija tretira probleme dece sa smetnjama u razvoju. Uređenjem dvorišta, ova obrazovna ustanova dobiće namenski prostor u kom će njeni korisnici moći  na specijalizovanim spravama da razvijaju svoje motoričke i psihičke potencijale. Investiciju vrednu pet miliona dinara,  finansiraju Grad i Pokrajina.

Projekat ulaganja i obnove obrazovnih institucija realizovan je i u OŠ „Sveti Sava“, gde je rekonstruisan sportski teren. Radovi vredni 2,6 miliona dinara finansirani su takođe iz gradske i pokrajinske kase.

U oblast obrazovanja u našem gradu u protekle tri i po godine, iz budžeta Republike, Pokrajine i Grada, uloženo je blizu 500 miliona dinara. Samo Pokrajinska vlada, za isti vremenski period, finansirala je realizaciju kapitalnih projekata iz različitih sfera života, sa oko 2,5 milijarde dinara, dok je naročita pažnja posvećena upravo rekonstrukciji obrazovnih institucija.

Zajedničkim ulaganjima sa sva tri nivoa vlasti, kao i iz drugih fondova, za tri i po godine u naš grad se slilo blizu 15 milijardi dinara, zahvaljujući kojima je, po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, doživeo „investicioni bum“.

Gradonačelnik je najavio i nova ulaganja koja će umnogome doprineti poboljšanju kvaliteta života Subotičana, poput rekonstrukcije Opšte bolnice, investicija vredne oko 50 miliona evra, kao i  novog Gradskog stadiona.

Ostale vesti iz ove kategorije