RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Festival evropskog filma Palić održaće se od 8. do 14. avgusta, u punom obimu

Aleksandra Orlić | 4. jun 2020. | 11:52 | Kultura

Festival evropskog filma Palić održaće se od 8. do 14. avgusta, u punom obimu

Ovogodišnje, 27. izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se u novom terminu, od 8. do 14. avgusta na Paliću i u Subotici. Manifestacija će svečano biti otvorena premijerom filma “Ime naroda” reditelja Darka Bajića, dok će ga zatvoriti srpsko-rusko ostvarenje „Hotel Beograd“, čime se na simboličan način pruža podrška domaćoj kinematografiji.

Ljubitelji sedme umetnosti, ni ovog leta neće biti uskraćeni za mogućnost uživanja u više od 100 filmova iz svih krajeva Evrope, koji će se tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije, publici predstaviti u 15 različitih selekcija i programskih celina. Pored bogatog  filmskog repertoara, predstojeće izdanje Festivala evropskog filma Palić, kao i prethodnih godina, obeležiće i brojni prateći sadržaji.

U fokusu programa, ove godine biće bugarska i mađarska kinematografija.

Uprkos nepoznanicama u tehničkom i organizacionom smislu zbog aktuelne epidemiološke situacije u svetu, festival će svakako biti održan u punom obimu i nastojanju da svojim kvalitetom zadrži nivo prošlogodišnjeg, odnosno epitet jednog od najznačajnijih festivala današnjice.

Festivala evropskog filma Palić, u organizaciji Otvorenog univerziteta, tradicionalno se održava na više lokacija u gradu, među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka. Njegovu realizaciju i ove godine podržao je MEDIA program Kreativne Evrope sa 46.000 evra, dok će ostatak raspoloživog budžeta biti poznat narednih dana.

Ostale vesti iz ove kategorije