RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Medicinska škola upisuje 180 đaka

Aleksandra Orlić | 8. jun 2020. | 09:25 | Društvo

Medicinska škola upisuje 180 đaka

Srednja medicinska škola u narednu školsku godinu upisaće 180 đaka, koji će biti raspoređeni u 6 odeljenja, a nastavu će slušati na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku.

Značaj zdravstvenih radnika i medicinske struke u proteklom periodu dodatno je dobio na značaju. Osmacima koji svoju profesionalnu orijentaciju žele da posvete upravo ovom humanom pozivu, Srednja medicinska škola, u školskoj 2020/21. godini ponudiće obrazovne profile iz područja rada zdravstvo i socijalna zaštita.

Najveće interesovanje malih maturanata najčešće vlada za smerovima fizioterapeutski i farmaceutski tehničar, kao i za medicinskim sestrama-tehničarima, međutim ni u naredne tri godine u ovoj obrazovnoj ustanovi, neće se školovati muško-ženski frizer, budući da Ministarstvo prosvete ni ove godine nije podržalo otvaranje ovog odeljenja.

Da ova obrazovna ustanova nudi kvalitetnu osnovu za građenjem karijere u „belom mantilu“, govori i činjenica da ima tesnu i uspešnu saradnju sa lokalnim zdravstvenim ustanovama koje sugrađanima pružaju negu i pomoć.

Ono što dodatno izdvaja sve one koji obrazovanje stiču u Srednjoj medicinskoj školi, je aktivan volonterski rad, pa se tako budući medicinari neretko mogu videti kako učestvuju u brojnim humanitarnim i zdravstvenim akcijama.

Ostale vesti iz ove kategorije