RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Sajam sporta okupio preko 400 učesnika

Sanda Mileusnić | 9. jun 2020. | 13:12 | Sport

Sajam sporta okupio preko 400 učesnika

U Subotici je održan Mali sajam sporta na kom je prikazana bogata ponuda našeg grada. Učešće je uzelo  četrdesetak subotičkih  sportskih klubova i škola sporta, a osim brojnih posetilaca, sajam je okupio  i preko 400 sportista svih uzrasta, sve sa ciljem promocije sporta.

Centralni gradski trg danas je bio u znaku sporta. Od onih najpopularnijih poput fudbala, košarke i tenisa, pa sve do onih manje zastupljenih kao što su rvanje, biciklizam i planinarenje, skoro sve grane sporta mogle su se videti, a bila je to i prilika da se Subotičani bliže upoznaju  sa njima, kao i da se najmlađi oprobaju u raznim disciplinama.

Sajam sporta otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić,  a takođe je i razgovarao sa našim sportistima o njihovim uspesima i izazovima sa kojima se suočavaju.  On  je istakao da se na ovaj način nastavlja promocija sporta i i izrazio želju da se osim u našem gradu slična manifestacija održi i u drugim gradovima Srbije.

Ministar je podsetio na važnost bavljenja sportom, kako od najranijeg uzrasta, tako i rekreativnog.

Sajam sporta organizovao je Sportski savez Subotice u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, a uz podršku lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta.

Tekst je objavljen u okviru projekta "Sportvizija", koji je  sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Ostale vesti iz ove kategorije