RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Bolnica dobila tri nova respiratora

Aleksandra Orlić | 11. jun 2020. | 12:56 | Zdravstvo

Bolnica dobila tri nova respiratora

Opšta bolnica Subotica dobila je tri nova respiratora, koja će biti korišćena kako za lečenje obolelih od koronavirusa, tako i za zbrinjavanje pacijenata sa drugim zdravstvenim problemima. Ovu donaciju subotičkoj bolnici, u vrednosti oko 45.000 evra, uručila je Fondacija „Bačka štiftung“, putem privrednog društva „Ruwa“ i kompanije „Bama“.

Subotička bolnica trenutno raspolaže sa dovoljnim brojem respitatora, koji su raspoređeni u tri jedinice intenzivne nege. Ovom donacijom neki od dotrajalih uređaja biće zamenjeni novim, čime se omogućava brže i preciznije dijagnostifikovanje, kao i lečenje širokog spektra bolesti kod pacijenata, istakao je direktor ustanove, dr Slobodan Puškar.

Preko Fondacije „Bačka štiftung“, Hotel „Galleria“ je još jednom uspeo u nameri da pruži podršku lokalnom stanovništvu i putem svojih sredstava obezbedi ono što mu je u datom momentu najpotrebnije.

Za unapređenja rada ove zdravstvene ustanove proteklih godina, iz istih izvora, zamenjen je četiri decenije star rendgen, kupljen je mobilni rendgen koji je omogućio snimanje pacijenata u bolničkim sobama, dok je donacijom aparata za holter ekg-a rešen višegodišnji problem liste čekanja za dijagnostiku poremećaja srčanog ritma.

Ostale vesti iz ove kategorije