RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Uručena pomoć najugroženijim Subotičanima

Aleksandra Orlić | 15. jun 2020. | 11:49 | Društvo

Uručena pomoć najugroženijim Subotičanima

Kako bi pružila pomoć i podršku građanima Srbije iz osetljivih kategorija, koji su posebno pogođeni krizom izazvanom koronavirusom, Fondacija Ana i Vlade Divac, uz pomoć Kraljevine Norveške, obezbedila je deset hiljada paketa pomoći osnovnih životnih namirnica i sredstva za ličnu higijenu, od kojih je 662 dodeljeno ugroženim Subotičanima.

Subotičanima iz osetljivih kategorija koji su dodatno pogođeni krizom izazvanom koronavirusom, pomoć u vidu donacije osnovnih životnih namirnica i sredstava lične higijene, od velikog je značaja.

Cilj ovog projekta je pomoć porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, te osobama sa invaliditetom, obolelima od multiplaskleroze, domovima za decu ili porodicama koje žive ispod granice siromaštva.

U toku višemesečne akcije, biće podeljeno ukupno 10.000 paketa, a drugi ciklus isporuke planiran je za početak jula u mestima gde pomoć bude najpotrebnija. Vrednost projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ iznosi 200.000 evra, a obezbedila ih je Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

Ostale vesti iz ove kategorije