RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Istorijski uspeh SVM-a, nastavlja se i saradnja sa SNS-om

Sanda Mileusnić | 22. jun 2020. | 12:11 | Politika

Istorijski uspeh SVM-a, nastavlja se i saradnja sa SNS-om

Savez vojvođanskih Mađara jedan je od velikih pobednika jučerašnjeg izbornog dana, ocenio je predsednik stranke Ištvan Pastor. U novom sazivu republičkog parlamenta naći će se devet poslanika iz redova ove stranke, dok su u trci za skupštinu AP Vojvodine osvojili  oko 15 mandata. Savez vojvođanskih Mađara druga je po veličini stranka na vojvođanskoj političkoj sceni, što je istorijski uspeh, zaključio je Pastor i najavio nastavak saradnje sa SNS-om na sva tri nivoa.

Oko 70.000 birača juče je glasalo za Savez vojvođanskih Mađara, što je ovoj stranci donelo udeo od 2,3 odsto od ukupnog broja glasova  na republičkom nivou i siguran prolaz u Narodnu skupštinu Republike Srbije, u kojoj će se prema prvim  procenama naći devet poslanika. Ovo je izuzetno visok rezultat, ocenio je predsednik stanke, Ištvan Pastor.

Ova stranka ostvarila je uspeh i na pokrajinskom nivou, sa oko 13,5 odsto glasova činiće drugu po veličini stranku u skupštini AP Vojvodine, dodao je Pastor. Kada su lokalni izbori u pitanju rezultati se još uvek čekaju.

Pastor je čestitao svim učesnicima izbora koji su prešli cenzus i izrazio spremnost da se saradnja sa SNS-om nastavi i u predstojećem periodu i to na svim nivoima.

Pouka jučerašnjeg izbornog dana, što su rezultati i potvrdili, jeste da je jedinstvo i stvaranje normalnog političkog tona jedina prihvatljiva alternativa za Mađare, zaključio je Pastor.

Ostale vesti iz ove kategorije