RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Subotičanima predstavljena zbirka pesama „Cvijeće i (ne) cvijeće“

Aleksandra Orlić | 24. jun 2020. | 11:35 | Kultura

Subotičanima predstavljena zbirka pesama „Cvijeće i (ne) cvijeće“

U organizacije Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ iz Subotice i Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR) ogranak u Subotici, u Gradskoj biblioteci održano je „Veče hercegovačke poezije“. Specijalni gost bio je književnik Goran Ivić, poreklom iz Hercegovine, koji je predstavio svoju zbirku pesama pod nazivom „Cvijeće i (ne) cvijeće“.

Književnik Goran ivić, rodom je iz Hercegovine, a živi i stvara u Veterniku. Poeziju je počeo da piše još u srednjoškolskim danima i do sada ima više stotina pesama rodoljubive, socijalne, misaone i ljubavne lirike. Zbirka pesama „Cvijeće i (ne) cvijeće“ je njegova prva knjiga u kojoj se nalaze svi vidovi ili vrste poezije, posvećeni zavičaju.

Ovo veče još jednom je pokazalo da je Hercegovina kolevka srpske književnosti ili srpske poezije, koja je iznedrila velikane pesništva poput Pere Zubca, Alekse Šantić, Jovana Dučića, istakao je Jasmin Ademović, predsednik SKOR-a u Subotici.

Organizovanju književne večeri po prvi put se priključilo i sa Zavičajno udruženje „Hercegovina“ iz Subotice. Pored predstavljanja pisanih tragova lokalnih i gostujućih autora, ono je imalo i humanitarni karakter budući su se prikupljala novčana sredstva namenjena potrebama korisnika Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

Veče hercegovačke poezije, ispraćeno je nastupom hora Femina vox.

Ostale vesti iz ove kategorije